Allegro dostarczy zakup nawet tuż przed świętami!

Grudzień 17, 2021

pic1

Zapomniałaś o kupnie prezentu? Jeszcze nic straconego! Allegro uruchomiło oznaczenie „dostawy przed świętami”, dzięki której zakupiony przedmiot dotrze do ciebie nawet… tego samego dnia!

Podobno ludzie dzielą się na takich, którzy robią świąteczne prezenty już w sierpniu i mają spokojną głowę do Gwiazdki. I tych, którzy czekają z tym do ostatniej chwili. Kiedyś mieli problem, bo przedświąteczny tłum w sklepach potrafił zmęczyć i odstraszyć nawet najwytrwalszych zakupowiczów. Ale z tym już koniec! Wszystko dzięki inicjatywie Allegro, które dostarczy nam na czas prezent zakupiony nawet na krótko przed świętami!

Kliknij w prezent!

Nie od dzisiaj wiemy, że zakupy w sieci to szalona wygoda – prezenty w sieci wyszuka w tym roku ponad połowa kupujących. Można jeszcze do nich dołączyć bez obawy, że zakupiony podarunek nie dojdzie na czas. Skąd będziemy wiedzieli kiedy otrzymamy przesyłkę? Dzięki opcji Allegro, które w odpowiedni i bardzo czytelny sposób oznaczyło produkty dostępne na platformie z przewidywaną dostawą przed świętami. Kiedy najedziemy myszką filtr Czas dostawy, zobaczymy w wynikach wyszukiwania oferty z oczekiwaną przez kupującego szybką dostawą. Teraz oprócz standardowo dostępnych opcji jak "dostawa dzisiaj", "do jutra" "najpóźniej pojutrze" dostępna jest także nowa opcja - "dostawa przed świętami", oznaczona ikoną prezentu. Taką samą jak przy dedykowanych dla tej okazji oznaczeniach na stronie oferty z dostawą przed świętami.

pic2

pic3

Oczywiście nadal jest także dostępny jest Allegro Smart, dzięki któremu możemy cieszyć się darmową dostawą.

Skąd wiemy, że nasz prezent dotrze do nas na czas? Dzięki takim zaawansowanym funkcjom platformy sprzedażowej Allegro, jak sztuczna inteligencja (AI) oraz uczenie maszynowe. Najprościej mówiąc polega to na tym, że Allegro potrafi przewidzieć, który sprzedawca będzie faktycznie w stanie dostarczyć nam wybrany przedmiot w przewidzianym czasie. Nad wszystkim czuwa technologia. Nam pozostaje tylko wybrać ofertę ze specjalnym oznaczeniem„dostawa przed świętami” i wyglądać przesyłki z prezentem.

Dostawa jeszcze tego samego dnia

Oprócz świątecznego oznaczenia „dostawa przed świętami” Allegro oferuje także dostawy z X-press Couriers i PickPack, czyli firmami, które w największych miastach dostarczają przesyłki jeszcze w dniu zamówienia! Takie oferty dostępne są w 8 miastach, a w wielu przypadkach zamówienia można składać nawet do 16:00, żeby jeszcze tego samego wieczoru kurier dowiózł zakupy.

Jak podaje Allegro, w ubiegłym roku podczas świątecznego szczytu zakupowego, klienci wybrali dostawę tego samego dnia dla ponad 30 tys. zamówień. Najpóźniej złożone zamówienie, które dotarło przed Wigilią opłacono 23 grudnia o 15:42:04. Za pośrednictwem X-press Couriers klient otrzymał przesyłkę w niecałe… 4  godziny.