Allegro uruchamia nowy kanał kontaktu dla Głuchych - połączenie online z usługą Tłumacz Migam

Listopad 16, 2021
  • Allegro wprowadza kolejną innowację, która sprawi, że zakupy online będą jeszcze bardziej dostępne.
  • Nowy kanał kontaktu dla osób Głuchych pozwoli na konsultacje online przy udziale tłumacza polskiego języka migowego.
  • Obok wsparcia w zakupach, platforma przygotowała także specjalne kanały kontaktu dla osób niewidzących i niesłyszących odbierających przesyłki z automatów One Box by Allegro.
  • W ten sposób Allegro realizuje swoją Strategię Zrównoważonego Rozwoju, w której firma zobowiązuje się do pozytywnej transformacji cyfrowej i integracji.

Allegro, ulubiona platforma zakupowa w Polsce, swoją popularność zawdzięcza szerokiej ofercie produktów dostępnych w atrakcyjnych cenach oraz dbałości o wygodę klientów.

Allegro dba o to, aby proces zakupowy był intuicyjny i komfortowy oraz zapewniał  wysoką jakość obsługi. Dotyczy to w szczególny sposób grup konsumentów zagrożonych wykluczeniem, dla których platforma przygotowuje rozwiązania szyte na miarę.

• Każdą innowację, która pozwala nam zwiększyć dostępność i poprawić wygodę klientów przyjmujemy z entuzjazmem. Kontakt z naszymi konsultantami przy wsparciu tłumacza polskiego języka migowego pozwoli jeszcze lepiej zadbać o klientów niesłyszących, którzy do tej pory mieli do dyspozycji kanały, takie jak e-mail czy tradycyjny czat. Wideorozmowa pozwoli na szybsze udzielenie wsparcia oraz wierzymy, że przełoży się na większą satysfakcję naszych klientów - mówi Wojciech Feliś z zespołu Consumer Experience. Jednocześnie zależy nam na tym, aby zapewnić pełne techniczne wsparcie osobom, które korzystają z naszych automatów One Box by Allegro - dlatego na każdym urządzeniu obok informacji w alfabecie Braille'a znajduje się QR kod z usługą Tłumacza Migam dla osób niesłyszących. –

Nowy kanał kontaktu dla osób Głuchych nie jest pierwszą inicjatywą platformy, która ma na celu przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu. Allegro w niedawno opublikowanym Technologicznym Credo oraz Strategii CSR oraz Zrównoważonego Rozwoju z całą mocą podkreśla, że koncentruje się m.in. na wspieraniu pozytywnej transformacji cyfrowej i integracji.  Jednym z przykładów podjętych działań jest Infolinia Allegro dla Seniorów. Allegro dostosowało także swoją aplikację do potrzeb osób niewidomych i niedowidzących oraz prowadzi konsultacje z partnerami społecznymi, aby nowe usługi już od etapu projektu odpowiadały na różnorodne potrzeby kupujących. Aby skorzystać z usługi Tłumacza Migam, wystarczy wybrać odpowiedni kafelek w formularzu kontaktowym lub - w przypadku One Box by Allegro zeskanować QR kod który znajduje się pod ekranem automatu. Klienci mogą także połączyć się bezpośrednio korzystając ze strony https://allegro.pl/zobacz/jezyk-migowy.