Oficjalny sklep CD PROJEKT RED GEAR na Allegro

Kwiecień 20, 2021
  • CD PROJEKT RED, twórca serii gier o Wiedźminie oraz gry Cyberpunk 2077, wystartował z oficjalnym sklepem na Allegro.
  • W sklepie znaleźć można blisko 140 ofert - do 5 maja ponad 40 z nich jest dostępnych w promocyjnych cenach do -20%

CD PROJEKT RED wystartował z oficjalnym sklepem na Allegro, w którym klienci mogą zakupić gadżety związane z grami uwielbianymi przez miliony fanów, stworzone przez studio. Wśród około 140 unikalnych ofert, miłośnicy gier mogą znaleźć między innymi medaliony Szkoły Wilka, koszulki z logo Cyberpunk czy skarpetki Dzikiego Gonu.

Cieszymy się, że CD PROJEKT RED rusza ze swoim oficjalnym sklepem internetowym na Allegro. Kategoria gadżetów związanych z popkulturą zanotowała ponad 90% wzrost sprzedaży rok do roku w pierwszym kwartale 2021 roku. To świetny wynik potwierdzający duży potencjał kategorii. Współpraca z CD PROJEKT RED sprawi, że klienci będą mieli dostęp do jeszcze szerszego asortymentu w bardzo dobrych cenach mówi Jacek Weichert, dyrektor segmentu Kultura i Rozrywka, Kolekcje i Sztuka w Allegro.

Oferta sklepu CD PROJEKT RED GEAR będzie stale rozszerzana o nowe kategorie,  produkty i kolekcje. Użytkownicy znajdą tam swoje ulubione gadżety związane m. in. z serią gier o Wiedźminie czy gadżety związane z grami stworzonymi w studiu, m.in. ubrania, medaliony czy figurki.

CD PROJEKT RED Gear na Allegro na starcie oferuje blisko 140 unikalnych ofert, a jego asortyment będzie stale poszerzany o nowości związane z Cyberpunkiem i Wiedźminem. Wejście na największą w Polsce platformę e-commerce, to dla nas okazja, aby wzmocnić naszą obecność w sieci i dotrzeć do grona nowych klientów, którzy kupując na Allegro mogą korzystać z atrakcyjnej opcji dostawy, czyli Allegro Smart. mówi Aleksandra Jarośkiewicz, e-commerce Director w CD PROJEKT.

Wygoda zakupów i różnorodność asortymentu sprawia, że klienci coraz chętniej robią zakupy na Allegro. W 2020 roku najwięcej gadżetów związanych z popkulturą sprzedało się 14 grudnia − tego dnia zanotowano wzrost obrotu o ponad 319% rok do roku. Stworzenie podkategorii z tymi produktami na Allegro, znacznie ułatwiło klientom wyszukiwanie atrakcyjnych pomysłów na prezent w trakcie szczytu zakupów świątecznych. Podkategoria gadżetów liczy obecnie blisko 300 tysięcy ofert związanych z popkulturą zarówno ze świata gier, filmu czy muzyki jak i również książki i komiksów. Atrakcyjne formy płatności czy różne formy dostawy z Allegro Smart! sprawiają, że zakupy stają się jeszcze prostsze i szybsze.

Sklep dostępny jest pod adresem: https://allegro.pl/uzytkownik/CD_PROJEKT_GEAR/sklep

Kontakt dla mediów CD PROJEKT RED:

Marta Piwońska

marta.piwonska@cdprojektred.com

Allegro jest platformą pierwszego wyboru dla polskich konsumentów, osiągającą wysoki wzrost przychodów, rentowność i przepływy pieniężne przy dużej skali działalności. Grupa prowadzi wiodącą platformę handlową typu marketplace w Polsce, jaką jest Allegro.pl, oraz wiodącą porównywarkę cenową w Polsce – Ceneo.pl. Jako najbardziej rozpoznawalna marka e-commerce i największy podmiot prowadzący działalność w branży handlu detalicznego artykułami niespożywczymi w Polsce pod względem GMV, Allegro.pl jest również jednym z 10 największych portali e-commerce na świecie oraz należy do 100 największych portali internetowych na świecie pod względem miesięcznej liczby wizyt.

Sprzedaż realizowana przez firmy za pośrednictwem platformy e-commerce typu marketplace Allegro.pl obejmuje następujące kategorie produktowe: elektronika, dom i ogród; sport i turystyka; produkty dla dzieci; motoryzacja; moda i obuwie; zdrowie i uroda; kultura, rozrywka, kolekcje i sztuka; oraz supermarket. Platforma Allegro.pl umożliwia sprzedaż nowych produktów przede wszystkim firmom prowadzącym działalność w formule biznes-klient i przyciąga średnio 21 mln internautów miesięcznie, co odpowiada 66% mieszkańców Polski w wieku 16 lat lub więcej oraz 78% wszystkich użytkowników Internetu w Polsce.

Na koniec 2020 r., z platformy e-commerce Grupy korzystało około 13,0 mln aktywnych kupujących. Wartość sprzedanych produktów (GMV) na platformie Grupy osiągnęła wartość ponad 35 mld PLN w 2020 r.

O studiu CD PROJEKT RED
Powstałe w 2002 roku studio CD PROJEKT RED tworzy i wydaje gry wideo na komputery osobiste oraz konsole najnowszej generacji. Flagowymi tytułami studia są seria gier o Wiedźminie, Wojna Krwi: Wiedźmińskie Opowieści, GWINT: Wiedźmińska Gra Karciana, a także Cyberpunk 2077 — najnowsza gra role-playing studia. Razem z platformą cyfrowej dystrybucji GOG.COM, CD PROJEKT RED jest częścią Grupy Kapitałowej CD PROJEKT. CD PROJEKT S.A. jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie (ISIN: PLOPTTC00011).