November 7, 2023 16:10 EST

Raport bieżący nr 24/2023

Podstawa prawna: art. 17 MAR - informacja poufna

Tytuł: Planowane przekazanie funkcji Przewodniczącej Komitetu Audytu i członkini Rady Dyrektorów Allegro.eu

Rada Dyrektorów Allegro.eu (odpowiednio “Rada” i „Spółka”) niniejszym informuje, że otrzymała dzisiaj powiadomienie od pani Carli Smits-Nusteling o jej zamiarze przekazania funkcji Przewodniczącej Komitetu Audytu oraz Dyrektor Niewykonawczej następcy.

Carla zamierza pozostać Przewodniczącą Komitetu Audytu i Dyrektor Niewykonawczą do czasu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia w 2024 r., aby dopełnić nadzór nad roczną sprawozdawczością finansową Spółki za rok 2023.

Carla wyraziła poparcie dla powołania doradcy rekrutacyjnego na potrzeby rozpoczęcia procesu wyłonienia jej następcy. Jednocześnie Carla potwierdziła, że będzie wypełniać swoje obowiązki związane z zajmowanym przez nią stanowiskiem do czasu wyłonienia jej następcy oraz płynnego przekazania pełnionych obowiązków.

Allegro.eu jest luksemburską spółką akcyjną (société anonyme), adres siedziby: 1, rue Hildegard von Bingen, L – 1282 Luksemburg, Wielkie Księstwo Luksemburga, R.C.S. Luksemburg: B214830.